En helt vanlig skola – fast ändå inte

Vikarierande lärare i historia och samhällskunskap till Strömbäcks folkhögskola

Vi söker dig som studerar till lärare eller har lärarexamen/ lärarlegitimation med inriktning historia och samhällskunskap för gymnasiet. Är du engagerad, initiativtagande och gillar utmaningar? Har du viljan att bygga relationer med eleverna, är trygg i din lärarroll och kan entusiasmera och inspirera? Då kanske vi är en perfect match!

Om Jobbet

Strömbäcks folkhögskola ligger strax söder om Umeå, i en historisk miljö och naturskön omgivning. Vår skola är en del av Folkbildningen och erbjuder en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, ett demokratiskt förhållningssätt och engagemang i samhällsutvecklingen.

Vi har Allmän kurs (där man läser in grundskole- och/eller gymnasiekompetens), ett Naturvetenskapligt basår, förberedande Polisutbildning, Undersköterskeutbildning, Bibelfjäll, Danslinjen samt Musikalakademien. Här studerar ungefär 140 personer varav drygt 70 personer bor på vårt internat. Vi utgår från varje persons behov och möjligheter och försöker möta dem så allsidigt som möjligt.

I kombination med små grupper där alla blir sedda, trivsamma lokaler och natursköna omgivningar ger det de bästa förutsättningarna för goda studieresultat. Vi vill också stimulera människor till formulering av livsfrågor och utifrån kristna värderingar och tankar kring varje människas lika värde erbjuda en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, en skapande verksamhet och ett ansvarstagande.

Vi är ett sammansvetsat arbetslag med hög närvaro, låg personalomsättning och därmed även hög trivselfaktor på arbetet. Verksamheten drivs av en stiftelse vars huvudmän är EFS i Västerbotten, Luleå stift samt Svenska kyrkan.

Vi söker dig som studerar till lärare eller har lärarexamen/ lärarlegitimation med inriktning historia och samhällskunskap för gymnasiet. Bifoga examensbevis samt legitimation i ansökan om du har sådant, eller om du är student, hur långt du har hunnit i din utbildning.

Som person är du engagerad, kan ta egna initiativ och vill utveckla det pedagogiska arbetet, du har förmågan att se möjligheter och har god samarbetsförmåga. Du är en ansvarskännande person som tycker det är roligt med utmaningar, respekterar elevernas olikheter och kan individanpassa undervisningen. Du har lätt att bygga relationer med eleverna, är trygg i din lärarroll och kan entusiasmera och inspirera.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att planera, genomföra och utvärdera undervisningen i en ämnesöverskridande kurs som innefattar historia 2 och samhällskunskap 2 på gymnasienivå.

Eleven är i centrum i vår verksamhet och vårt jobb är att ge de bästa förutsättningarna för en meningsfull framtid för våra elever. Du kommer att handleda vuxna elever med olika förutsättningar och mål utifrån deras individuella studieplan, många med olika typer av NPF.

Kvalifikationer

Krav: Eftergymnasial utbildning två år eller längre.

Meriterande: Arbetslivserfarenhet som folkhögskolelärare. Lärarexamen, grundskolans senare år och gymnasiet.

Ansökan

Skicka in ditt CV och personliga brev samt löneanspråk.

Ansök till: Berith Sonning, biträdande rektor, via mejl: berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se.

Ansök senast: 2023-06-23

Om anställningen

Omfattning: Vikariat, 30%. Tjänsten varar till och med terminsslut 21 december 2023.

Tillträde: 2023-08-14. Tillsättning av tjänsten sker löpande.

Övrigt

Vi sparar dina handlingar i 1 år från det att rekryteringsprocessen är avslutad. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är intresseavvägning.

Kontaktpersoner

Om du har frågor om tjänsten, kontakta:

Biträdande rektor Berith Sonning, via mejl: berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se.