DOP / MINNESSTUND

Hitta en fridfull och naturnära plats för dop eller minnesstund hos oss. Här kan du och din familj samlas för att fira och minnas speciella ögonblick.

Vår träkyrka ger en särskild känsla av värme och närhet under ceremonierna, medan våra hemtrevliga lokaler står redo för servering och samvaro. Vi tar gärna hand om mat och fika, så att du kan fokusera på att dela stunden med nära och kära.

LOKALER

Plats för ca 110  personer.

Strömbäcks kyrka var från början en rundloge som sedan invigdes som kyrka år 1966. De höga stora fönstren i olika väderstreck ger ett fint ljusinsläpp som förstorar känslan av den till synes lilla kyrkan.

Lokalen är utrustad med trådlöst internet och ljudanläggning med mikrofon. Det finns ett piano och en orgel.

WC och garderob.

Restaurangen ligger i huvudbyggnaden med en perfekt yta för både mindre och större servering.

Restaurangen har plats för ca 120 personer.

Manegen är en av våra större lokaler som ligger i byggnaden som kallas Stallet, ca 100 meter från huvudbyggnaden. Det är en fin och ljus lokal med många fönster och trägolv.

Manegen har plats för ungefär 80 sittande personer.

Till Manegen erbjuder vi catering av mat.

Oasen är en öppen yta med vacker utsikt mot bakgården. Genom en altandörr kan du gå ut på en liten platå där det finns plats för ytterligare sittplatser.

Oasen har plats för ungefär 50-60 personer.

Utomhus har vi stora gräsytor som passar perfekt för picknick, mingel eller aktiviteter under varmare årstider.

För servering utomhus erbjuder vi catering av mat.

Få en bättre bild av våra lokaler genom ett besök hos oss. Vi går runt tillsammans och kikar på olika lösningar och idéer. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att boka in en dag.

Mejla sandra.lundmark@strombacksfolkhogskola.se eller ring 090-426 22.

SERVERING

Kaffe, kaka och tårta
Lämna över fika och stök till våra erfarna händer. Vi kan erbjuda bland annat fikabröd, smörgåstårta och söta tårtor. Kanske hittar du något i din smak i vår meny eller hör av dig till oss för att sy ihop det perfekta fikat.

Buffé och tilltugg

Är ni hungriga på något mer matigt? Vi kan även erbjuda tilltugg och buffé. Vad sägs om italiensk buffé, renklämmor, sikforsröra eller Västerbottenscheesecake? Kontakta oss så berättar vi mer.

Meny
Fika snittar uppdukat på ett bord med snittblommor i vas och en fruktskål med vindruvor.
Strömbäcks restaurang - Smörgåstårta i Oasen

OMRÅDE OCH MILJÖ

Vacker miljö och natur

Glittrande vatten, grönskande träd och röda små hus. Eller kanske gnistrande snö och tallskog? På vårt stora område kan du hitta allt möjligt. Vi har stora gräsytor perfekt för mingel och aktiviteter.

Plats med historia

Strömbäcks historia tar sin början år 1748, då lagmannen Olof Malmerfeldt köpte marken för det blivande bruksområdet. Syftet var att starta upp ett glasbruk. Brukets glansdagar kom att vara i närmare 100 år. Men vägen till framgång visade sig vara allt annat än enkel.

> Läs mer om Strömbäcks historia

BOENDE

Övernattning på vårt boende sker i enkel- eller dubbelrum. Alla rum har 32 tums platt-tv, egen dusch och WC.

Det finns 4 enkelrum och 22 dubbelrum.

Totalt kan vi ta emot 48 nattgäster.

Hitta till Strömbäcks

Adress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Kontakta oss

Är du intresserad av att ha dop eller minnesstund på Strömbäcks? Kontakta oss via mejl till sandra.lundmark@strombacksfolkhogskola.se eller ring 090-426 22.

Har du frågor, funderingar eller vill besöka oss är det bara att höra av dig.

Upptäck mer

Hyra restaurang för fest

FIra med oss!

Fyller du jämnt eller har du något annat att fira? Varför inte göra det hos oss på Strömbäcks. Kontakta oss så berättar vi mer!

Närbild på smörgåstårta

Catering

Ska du ha fest, kalas eller annan tillställning? Vi kan hjälpa dig med maten.

Läs mer om vår Catering

Strömbäcks konferens - Ostbricka och dryck

Konferens

Kom bort från stress och buller. Konferera stort som litet hos oss nära naturens lugn.

Läs mer om Strömbäcks Konferens

salladsbuffe Strömbäcks restaurang

Luncha på Strömbäcks

Visst vet du att vi tar emot lunchgäster även under folkhögskolans läsår? Vi har öppet för lunch mellan kl. 11.30-12.45.