MUSIKALAKADEMIEN

– Sveriges nordligaste yrkesutbildning i musikal

Se filmen om Musikalakademien

JUST NU PÅ MUSIKALAKADEMIEN

ANSÖKAN ÄR ÖPPEN
AUDITION 2022

Teater + mat

TEATER + MAT

Möt Sveriges gyllene era av underhållning, berättelser och underbar musik. Föreställningarna ges i form av lunch- och middagsteater, där maten ingår i biljettpriset.

PROJEKT

TILLSAMMANS MED BRANSCHEN

Henrik Ståhl
Skådespelare, författare och dramatiker

Det är inte så ofta man får känna barnslig glädje på jobbet, men det fick jag när jag jobbade med eleverna på Musikalakademien. En ödmjuk, multikompetent grupp i en skola som ger en hopp inför framtiden.

Petra Pääkkönen
MA 2016 - 2019
Musikalartist

Jag lärde mig och växte så otroligt mycket under åren på MA. Som artist, som människa.

Sarah Nedergård
MA 2008 - 2010
Skådespelare och sångerska verksam i Finland, både på svenska och finska.

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag, trots att jag letat mig ända till Broadway, aldrig haft en så bra sånglärare som Johanna.

Markus Falck
Norrlandsoperan
Producent

Hög ambition, ansvarstagande och arbetsglädje i kombination med stor nyfikenhet, talang och framtidstro kännetecknar denna unika utbildning för morgondagens artister.

Mary Hammond
Royal Academy of Music in London
Sondheim professor of Musical Theatre Voice
I would not hesitate to recommend this training as an excellent preparation for a professional performer.
Karen Rabinowitz
KAREN RABINOWITZ
Royal Academy of Music in London
Director, choreographer / movement director

I have always found the students healthily ambitious, keen to work, open to try out new ideas and aware of what they should be aiming for next in their training.

UTBILDNINGEN