MUSIKALAKADEMIEN

FÖR DIG SOM LEVER OCH ANDAS SÅNG, DANS OCH TEATER

N N

Sveriges nordligaste yrkesutbildning i musikal

N N

Med sikte på Europas musikalscener

N N

Nu är utbildningen 3 år!

JUST NU PÅ MUSIKALAKADEMIEN

SLUTPRODUKTION MED VÄSTERBOTTENSTEATERN

I Relativitetsteorin – en musikal av Neil Bartram och Brian Hill – får vi följa en grupp unga människor som på en obestämd plats reflekterar över livet och vem man är i förhållande till andra.
Läs mer och köp biljetter hos Västerbottensteatern

Showcase tyskland

MA-DELTAGARE REPRESENTERAR SVERIGE

I slutet av april kommer tre av Musikalakademiens deltagare att medverka i ett showcase i Berlin, Tyskland. Det är första gången som Sverige representeras på detta showcase, och av fyra som är utvalda kommer tre från Musikalakademien. Vi önskar Markus Lindberg, Hjalmar Bohman och Oskar Nilsson ett stort lycka till!

Hej hej!
Sandra heter jag och gick på MA 2012-2014! Just nu är jag i Köpenhamn där jag medverkar i The Phantom of the Opera som understudy Christine Daaé och ensemble! Mina år på MA gav mig en stabil grund att stå på, en stamina som har varit otroligt betydelsefull för mig som artist. Det finns nästan ingen utmaning som känns för stor när man vet att man har de korrekta verktygen! Efter min examen på MA gick jag vidare till att ta en Masters Degree på Royal Academy of Music, systerskolan i London. Övergången mellan att studera i Sverige och i England var mycket smidig då arbetssättet på de båda skolorna i princip är det samma. De sista åren har jag haft förmånen att jobba mycket internationellt, så väl i England som i Skottland och Danmark. En av de stora höjdpunkterna var dock att få spela Jesus i Jesus Christ Superstar i Stockholm förra sommaren. Extra speciellt blev det iom att jag fick dela scenen med Arvid Karlström (Kajafas) som gick i samma klass som mig på MA! För er som är sugna på att jobba som artister och att utveckla en gedigen kunskap inom musikalartistyrket, rekommenderar jag att söka in på MA!
Kram från Köpenhamn! 🙂 Sök senast 3 mars! Länk i bion!

#ma1619 #musikalakademien #strömbäcksfolkhögskola #musikalakademienalumn
...

42 0

FAKTA OM MUSIKALAKADEMIEN

Musikalakademien är en treårig yrkesutbildning i musikal för dig som vill arbeta på någon av Europas musikalscener. Utbildningens syfte är att integrera sång, dans och teater till en enhet – det vill säga vad vi brukar kalla för musikal.

Alla de olika uttrycksformerna har lika stort värde i sig och tränas också separat men den här utbildningens primära målsättning är framför allt att förena dem till en ny konstform – musikalen.

För att kunna uppnå detta mål så har vi, förutom ett fast lärarlag som finns på skolan varje dag, ett gästlärarsystem där vi samarbetar med professionella artister och lärare från London.

Vi bedriver undervisningen i samarbete med Royal Academy of Music i London och deras musikalutbildning under ledning av professor Mary Hammond.

Vi samarbetar också med lärare och professionella artister från Norden och övriga Europa.

Mål med utbildningen

Att du som går Musikalakademien utvecklas till en unik, uttrycksfull och stark musikalartist, kunnig och flexibel i din yrkesroll och attraktiv på arbetsmarknaden, inom kultursektorn.

Efter utbildningen

Efter tre år på Musikalakademien har du en bred grund som ger dig möjlighet att arbeta inom olika delar av kultursektorn – med musikal, teater, opera, show eller annan underhållning.

Har du frågor?

Kontakta kursföreståndare Johanna Edlund:
johanna.edlund@strombacksfolkhogskola.se

UTBILDNINGENS LÄNGD: 3 år

STUDIETAKT: 100%

STARTDATUM: Augusti 2019

STUDIESTÖD FRÅN CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad. Läs mer på csn.se

Treårigt gymnasium eller motsvarande. Du måste vara minst 18 år.

Studerande på Musikalakademien betalar en basavgift och en tilläggsavgift. Läsåret 2019/2020 är basavgiften 3955 kr och tilläggsavgiften 11500 kr. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, viss kopiering, dryck till förmiddagsfikat, del av kostnader i samband med olika arrangemang på skolan samt vissa studiebesök. Tilläggsavgiften tas ut därför att utbildningen har extra kostnader bland annat genom hyra av teknisk utrustning, ljudsystem, rekvisita med mera som behövs i samband med produktioner. Avgiften går också till en del av kostnaden för studieresor samt för kopierade kompendier.

Prisjusteringar görs inför varje nytt läsår. Full årsavgift tas ut även vid studieavbrott. Om särskilda skäl finns kan avgiften justeras, detta sker då i samråd med ansvarig linjeföreståndare. Kostnader för litteratur tillkommer.

Vill du veta mer om avgifterna, kontakta ekonomiansvarig Håkan Ahlman.

Innan du startar hos oss kommer du få en lista med det du behöver för att studera hos oss. Vi sänder dig en lista för utrustning och litteratur.

Läsåret 2019/2020

2019-08-26 – 2019-12-20
Uppehåll vecka 44.

2020-01-07 – 2020-06-05
Uppehåll vecka 10 och 16.

Nästa audition kommer att äga rum under våren 2022. Ansökan öppnar under hösten 2021.

KURSINNEHÅLL MUSIKALAKADEMIEN

För godkänt i kurserna krävs 80 % närvaro och aktivt deltagande under lektion.
Examination sker terminsvis i kurserna.

ENSKILD SÅNG

TEATER

DANS

MUSIKTEATER

RÖSTKUNSKAP

SKÅDESPELARENS TALRÖST

GEHÖR OCH MUSIKLÄRA

INSTRUMENTET OCH MÄNNISKAN

AUDITIONTEKNIK

MUSIKALHISTORIA

ARTISTEN OCH SAMHÄLLET

ENSEMBLE

INTERPRETATION – SCENISK GESTALTNING

KOMPLETTERANDE TRÄNING OCH MÅLSÄTTNINGSARBETE

PROJEKT OCH AUSKULTATION

PRAKTIK OCH PRODUKTION

KORTARE KURSER:

Teaterhistoria, Skrivarkurs, Översättningsarbete, Presentationsteknik, Clown, Riffing i Musikteater, Ljudteknik, Kost & hälsa.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM MUSIKALAKADEMIEN

Studiemedel från CSN kan sökas från och med höstterminen det år du fyller 20. Innan dess får du studiebidrag (som i gymnasiet) samt inackorderingstillägg. Se www.csn.se

Alla som börjar på Musikalakademien erbjuds ett rum på skolan. Läs mer om att bo på skolan

VI SOM JOBBAR PÅ MUSIKALAKADEMIEN

Johanna Edlund
JOHANNA EDLUND HANSSON
Kursföreståndare
Leif Edberg
LEIF EDBERG
Lärare, grundare
Sara Edlund
SARA EDLUND
Dansansvarig
Tomas Köhler
TOMAS KÖHLER
Teaterlärare
David Johansson
DAVID JOHANSSON
Pianist och lärare
kvadrat_erik_fagerborn_mw2
ERIK FÄGERBORN
Lärare

VI SAMARBETAR MED

> Royal Academy of Music i London

> Norrlandsoperan

> Västerbottensteatern

> Dans i Västerbotten

> Hilde & Peppe

> Karen Rabonowitz

> Kulturverket

> Psykologprogrammet vid Umeå universitet

> Logopedprogrammet vid Umeå universitet