SMF

– Studiemotiverande kurs på folkhögskola

ANSÖK TILL SMF VIA ARBETSFÖRMEDLINGEN

FAKTA OM SMF

För dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen och saknar gymnasieexamen finns det möjlighet att prova på att studera i tre månader hos oss, med ersättning från Försäkringskassan .

En studiemotiverande kurs på folkhögskola kan få dig att hitta lusten att börja studera, eller att återuppta studier som du tidigare har avbrutit. Upplägget på kursen varierar beroende dina förutsättningar och önskemål.

Undervisningen utgår från folkhögskolans pedagogik. Aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp är grundläggande delar i undervisningen.

Mål med utbildningen

Målet är att du som är utan sysselsättning ska hitta lusten att börja studera igen. Att hitta självförtroende och motivation, och skapa en plan för framtiden.

Efter utbildningen

Efter kursen kan du fortsätta att studera Allmän kurs hos oss, eller en annan folkhögskola. Du kan också läsa vidare på komvux.

Har du frågor?

Kontakta studierektor Berith Sonning:
berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se

UTBILDNINGENS LÄNGD: 3 månader

STUDIETAKT: 100%

STARTDATUM: Enligt överenskommelse.

  • Du har fyllt 16 år.
  • Du har varken gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning.
  • Du är registrerad hos Arbetsförmedlingen.

Studerande på SMF betalar ingen avgift.

> Gör din ansökan hos Arbetsförmedlingen

Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som får gå SMF. Gör din ansökan på länken ovan, eller kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen och säg att du vill gå SMF.