SOMMARKURSER

LÖPARLÄGER

Välkommen på ett inspirerande och givande löparläger i fantastiska Strömbäck!

Den 18-20 juni 2021 har du möjlighet att vara med på ett läger där du kommer att kunna utvecklas som löpare och inspireras till fortsatt träning. Du vistas i fantastiska miljöer kring Umeälvens delta och i Konts naturreservat. Vi ger dig inspirerande föreläsningar/workshops och konkreta tips på hur du kan förbättra din teknik och bli snabbare samt få möjlighet att öva upp din smidighet med hjälp av yoga.

Vilka kan vara med?

Vi erbjuder ett upplägg som passar de allra flesta – från relativa nybörjare till erfarna löpare. För att alla ska få en givande helg delas ni in i olika grupper efter nivå. Vi levererar ett program som ger en upplevelse för alla med bra träning av kunniga och erfarna ledare och god mat samt övernattning i rum med hotellstandard.

Vad kostar det?

2950 kr för all träning,  helpension samt del i dubbelrum.  I mån av plats kan vi erbjuda enkelrum för ett tillägg på 300 kr/natt.

2350 kr för all träning samt alla måltider inklusive fika (inget boende).

När du anmäler dig till lägret godkänner du att Strömbäcks folkhögskola hanterar dina personuppgifter (läs integritetspolicy).

> Gör din anmälan här

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas till bankgironummer: 193 -2649.
Ange ditt namn som meddelande.

Vi kommer att skicka ut mer detaljerad information om lägret ett par veckor innan start.

Vid frågor kontakta Anna Valbäck:
anna.valback@strombacksfolkhogskola.se

SCHEMA FÖR HELGEN

Schemat är preliminärt och kan komma att ändras.

FREDAG
LÖRDAG
SÖNDAG
12.00 – 12.30 Incheckning på folkhögskolan

12.30  Kaffe, frukt och välkommen

13.00  Workshop teori/praktik

14.30 Fika

16.00 Löpning

18.00 Middag (tvårätters)

7.00 Yoga

8.00 Lugn morgonjogg

8.30 Frukost

9.30 Styrketräning/funktionell träning

11.00 Fika

11.30  Traillöpning

13.00 Lunch vid Kont

14.00 Löpning tillbaka

15.30  Fika

16.00 Föreläsning

Egen tid – gymmet står öppet

19.00 Middag (tvårätters)

Bastu och lägereld

7.00 Yoga

8.00 Lugn morgonjogg

8.30 Frukost

9.30  Workshop teori/praktik

10.30 Fika

11.30 Löppass

13.00 Lunch och avslut

TRÄNARE

Liselott Jezek
Löpcoach

Jag är en tjej som verkligen brinner för allt som har med löpträning att göra! Allt från banlöpning, härliga skogspass, swimrun till riktigt långa pass upp till 90 km utan större problem.

Blev löpcoach för Umeås största löpargrupp 2014 där jag är väldigt driven med att anordna olika löparäventyr både utomlands och inom Sverige.

Blev årets vinnare 2019 som årets ledare i tidningen Spring.

Det som driver mig mest är att se glädjen hos andra efter avslutat pass. Att lyckas pusha andra att nå nya höjder inom träningen. Själv tränar jag mycket simning nu inför 2021 swimrun tävlingar men även mycket styrka och självklart ett gäng mil i veckan.

Joakim Bäckström
Fystränare

Joakim Bäckström är fystränare sedan 15 år tillbaka som haft förmånen att jobba med en mängd olika idrottare och idrotter. Driver tillsammans med tre andra Modo Sports Academy, vilket är en test, rehab och träningsanläggning i Övik som jobbar med både elitidrottare och motionärer. Jocke är ett stort fan av all typ av löpning, men springer helst marathon.

Lina Ahlström
Yoga-instruktör

Lina är en mycket erfaren lärare som undervisat både yoga och dans på heltid i Stockholm sedan 2003. Hon växte upp i Umeå och flyttade till Stockholm 1998 för att utbilda sig till danspedagog på Danshögskolan. 2019 återvände Lina med sin familj till Umeå för att utbilda sig till fysioterapeut. Studierna har bidragit till en ökad förståelse för hur kroppen och själen fungerar och hänger ihop.

Lina är omtyckt som lärare för sin tydlighet, pedagogiska ådra, humor och sin långa erfarenhet att undervisa både erfarna och totala nybörjare. Hon är skolad i ashtangayoga, hathayoga och gravidyoga. På sin fritid spenderar Lina mycket tid med sina två barn. Under vinterhalvåret gillar hon att bada bastu och vinterbadar gärna i Nydalasjön.

Tomas Seco
Fysioterapeut och instruktör

Tomas har gått den treåriga akademiska utbildningen Tränarprogrammet på Umeå Universitet. Efter avklarade studier såg han att det fanns stora potential att förbättra prestation inom elitidrott och valde därför att vidareutbilda sig till fysioterapeut. Detta för att effektivisera träning, undvika skador och optimera resultat för elitidrottare. Idag arbetar Tomas både som fysioterapeut och instruktör inom triathlon på Umeå Elitidrottsgymnasium.

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäck 360

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

KONFIRMATIONSLÄGER PÅ STRÖMBÄCKS

Konfirmationslägren på Strömbäck är alltid fulla av liv. Det är veckor med lek och allvar, nya vänner, frågor om Gud och om livet. Samlingar i kapellet ger puls, kramringar ger värme och sångerna blir soundtrack till minnet av en speciell sommar.

VILL DU GÅ SOMMARLÄGER PÅ STRÖMBÄCKS?

Strömbäcks konfirmandläger arrangeras av EFS Västerbotten i samverkan med Svenska kyrkan i Umeå. Läs mer på Svenska kyrkans hemsida: