KONTAKTA OSS

Välkommen att höra av dig för att boka eller göra en förfrågan.

TELEFON: 090 – 426 02

Vi svarar mellan klockan 8.00 och 14.00. Övriga tider kan du lämna ett meddelande eller skicka ett mail på adressen nedan.

konferens@strombacksfolkhogskola.se

Konferens i avskildhet

Dagkonferens i avskildhet

Vi erbjuder många och rymliga möteslokaler, med möjlighet att sprida ut både grupper och deltagare. Vi har utökat våra städrutiner och följer aktuella föreskrifter gällande sammankomster och restaurangverksamhet. Kontakta oss för offert eller om du har frågor.

Vidoekonferens eller hybridkonferens

Videokonferens, hybridmöte eller möte via länk

Oavsett vad vi kallar det, tror vi att det digitala mötet är här för att stanna. Vill ni skapa en konferens där vissa deltagare medverkar från distans? Hör av er med era önskemål så hjälper vi er att skapa ett lyckat möte.

MÖTEN DU MINNS PÅ STRÖMBÄCKS KONFERENS

När du bokar din konferens på Strömbäcks finns goda förutsättningar för ett minnesvärt möte. Att lämna staden för en stund ger nya perspektiv och här finns plats för gemenskap.

Strömbäcks ligger 18 kilometer söder om Umeå, där Umeälven möter havet. I vår historiska miljö med naturen runt knuten är det lätt att hitta både fokus och inspiration.

Vi välkomnar både små och stora grupper (upp till 260 personer), vardag såväl som helg.

NN
Rofylld miljö, nära Umeå
NN
Stora och små grupper
NN
Restaurang och hotellrum

KONFERENSLOKALER

För dig som bokar en konferens med många deltagare finns följande lokaler.

Gläntan – 237 personer

Manegen – 80 personer

Rummen är utrustade med trådlöst Internet, whiteboard, blädderblock, projektor, anteckningsmaterial, frukt och godis.

För dig som bokar en konferens för upp till 34 personer finns följande lokaler.

Glasblåsaren – 34 personer

Hyttmästaren – 34 personer

Sadelkammaren – 15 personer

Boxen – 15 personer

Pigkammaren – 10 personer

Rummen är utrustade med trådlöst Internet, whiteboard, blädderblock, projektor, anteckningsmaterial, frukt och godis.

Utöver våra konferensrum finns ett antal lokaler att disponera under er konferens.

Restaurangen – här serveras lunch och middag

Loftet – gemensamhetslokal

Oasen – här serveras vanligtvis fika och efterrätt

Gymnastiksal och gym

SAGT OM STRÖMBÄCKS KONFERENS

Ulf Måwe
Leg.läk.
Specialist i allmänmedicin
Ordförande Svensk Förening för Allmänmedicins kompetensvärderingsråd

På uppdrag av Socialstyrelsen leder och undervisar jag och ett tiotal kollegor kring 100 läkare per år (3 dagar per gång och 3 gånger per år). Kurserna är en del i läkares specialiseringstjänstgöring för att bli specialister i allmänmedicin. Vi har haft dessa kurser i snart 10 år på Strömbäck och vi har erfarenheter av olika konferensanläggningar sedan 1980-talet. Strömbäcks folkhögskola är klart att rekommendera. Strömbäck bjuder på unika fördelar genom sitt natursköna läge vid Umeälvens utlopp i havet invid naturreservatet Kont.

Promenader med t.ex. grillunch kan avnjutas där älven möter havet. Konferensen får också en fin bakgrund genom att den sker i en levande undervisningsmiljö. Avgörande förutom prisbild har varit den personliga effektiva och goda konferensservicen som folkhögskolan bjudit med den förträffliga Erika i spetsen som konferensansvarig. Köket är outstanding och tillresta deltagare från hela landet och från olika matkulturer bara njuter! Wifi fungerar klockrent. Undervisningslokalerna är utmärkta. Vi rekommenderar varmt Strömbäcks konferens.

Avgörande förutom prisbild har varit den personliga effektiva och goda konferensservicen som folkhögskolan bjudit …
Ingrid Andersson
Västerbottens Läns Landsting
HR-stab Enheten för kompetensutveckling och rekrytering

Jag tycker att Strömbäcks bemötande, förhållningssätt och servicenivå underlättar både inför och under utbildningar som jag leder där. Alltid snabb respons på frågor och önskemål. Alla som jobbar där bidrar till att göra det enkelt för mig att göra mitt jobb när jag är på plats! Känner mig alltid välkommen till vackra Strömbäck.

Ingrid Andersson
Västerbottens Läns Landsting
HR-stab Enheten för kompetensutveckling och rekrytering

Jag tycker att Strömbäcks bemötande, förhållningssätt och servicenivå underlättar både inför och under utbildningar som jag leder där. Alltid snabb respons på frågor och önskemål. Alla som jobbar där bidrar till att göra det enkelt för mig att göra mitt jobb när jag är på plats! Känner mig alltid välkommen till vackra Strömbäck.

AKTIVITETER

Utflykt till Kont

UTFLYKT TILL KONT

Ta en promenad till natursköna Kont. Vägen går genom ett naturreservat och väl framme står murrikan och väntar med dagens lunch.

Bastu

BASTU & GYM

Värm upp i bastun inför kvällens aktiviteter. I sporthallen finns även tillgång till gym.

Skidor på Strömbäcks

ANDRA AKTIVITETER

Här finns också möjlighet att åka skidor, dansa salsa och träna pilates. Eller varför inte uppleva “Kolera på bruket” – ett rollspel med  teambuildingövningar som utspelar sig på den tid då Strömbäcks var ett glasbruk.

TIPS

UGL – Utveckling av Grupp och Ledare

Sedan 2011 genomförs UGL-utbildningar hos oss på Strömbäcks konferens.

Läs mer och anmäl dig dig till nästa utbildning

STRÖMBÄCKS RESTAURANG

Lunchen består av en riklig salladsbuffé och vällagad husmanskost med internationella inslag och ingår i både endags- och tvådagarskonferenser. Ni beställer om ni önskar vegetariskt eller alternativ för de som har matallergier. En liten godbit till kaffet ingår också.

Vid frukost och lunch delas restaurangen med övrig verksamhet på Strömbäcks. Konferensgästerna har vanligtvis reserverade bord.

I priset för 2-dagars konferenser ingår en 2-rätters middag men det går naturligtvis också att beställa 3-rätters och en ostbricka framåt kvällen. Vi har rättigheter att servera öl, vin och avec till maten. Välkommen att njuta!

Läs mer om Strömbäcks restaurang

HOTELLRUM

Som konferensgäst sker övernattning i enkel- eller dubbelrum. Alla rum har 32 tums platt-tv, egen dusch och WC.

Det finns 4 enkelrum och 22 dubbelrum.

Totalt kan vi ta emot 48 nattgäster.

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.