En helt vanlig skola – fast ändå inte

Pedagogisk resurs till Strömbäcks folkhögskola

En positiv människosyn, engagerad och trygg i dig själv, kan ta egna initiativ och vill hjälpa till att utveckla verksamheten. Passar det in på dig? Vi söker nu en pedagogisk resurs som även kommer vara en del i ett spännande projekt.

Om Jobbet

Strömbäcks folkhögskola ligger ungefär 2 mil söder om Umeå, i en historisk miljö och naturskön omgivning. Vår skola är en del av Folkbildningen och erbjuder en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, ett demokratiskt förhållningssätt och engagemang i samhällsutvecklingen. Verksamheten drivs av en stiftelse vars huvudmän är EFS i Västerbotten, Luleå stift samt Svenska kyrkan.

Vi har en Allmän kurs där man kan läsa in gymnasiekompetens, men har sedan några år tillbaka också satsat på en inriktning av Allmän kurs kallad Fokus, som inriktar sig mot deltagare med olika typer av NPF/Autism/psykisk ohälsa och hemmasittande, som bedrivs både på grundskole- och gymnasienivå. Vi har också ett Naturvetenskapligt basår, förberedande Polisutbildning, Undersköterskeutbildning, Danslinje, Bibelfjäll samt Musikalakademien. Här studerar ungefär 180 personer varav drygt 70 personer bor på vårt internat.

Vi utgår från varje persons behov och möjligheter och försöker möta dem så allsidigt som möjligt.

I kombination med små grupper där alla blir sedda, trivsamma lokaler och natursköna omgivningar ger det de bästa förutsättningarna för goda studieresultat. Vi vill också stimulera människor till formulering av livsfrågor och utifrån kristna värderingar och tankar kring varje människas lika värde erbjuda en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, en skapande verksamhet och ett ansvarstagande.

Strömbäck är en av 15 folkhögskolor som deltar i ESF-projektet VÄGEN, som fokuserar på att individer som står långt från arbetsmarknaden, till exempel personer med funktionsnedsättning eller utrikes födda, ska kunna komma i arbete eller fortsätta till andra studier. Detta ska åstadkommas bland annat genom coachning och stärkt självledarskap och du kommer som pedagogisk resurs vara en del av det arbetet.

Vi söker dig som har för arbetet lämplig utbildning och erfarenhet av att arbeta med personer inom NPF/Autism-spektrat.

Du kommer som pedagogisk resurs att tillsammans med pedagoger och kurator arbeta med gruppen Fokus gymnasiet i åldrarna 16 år och uppåt.

Som pedagogisk resurs har du ett viktigt uppdrag i att utifrån deltagarnas individuella behov skapa trygghet och delaktighet. Du får vara ett stöd för deltagaren när det gäller att få vardagen att fungera, i sociala situationer såväl som i skolarbetet. Deltagarna är i centrum i vår verksamhet och vårt jobb är att ge de bästa förutsättningarna för en meningsfull framtid för dem.

Du har en positiv människosyn, är engagerad och trygg i dig själv, brinner för målgruppen, kan ta egna initiativ och vill utveckla verksamheten i samspel med övriga anställda. Har du erfarenhet av gruppledaransvar och utveckling av verksamhet är det meriterande.

Vi tror att du har förmågan att se möjligheter och är en ansvarskännande person som tycker det är roligt med utmaningar, respekterar deltagarnas olikheter och kan individanpassa.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav: Arbetslivserfarenhet som pedagogassistent efterfrågas. Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning.

Ansökan

Skicka in ditt CV och personliga brev samt löneanspråk.

Ansök till: Mattias Lundsten,  rektor, via mejl: mattias.lundsten@strombacksfolkhogskola.se.

Ansök senast: 2023-06-25.

Om anställningen

Tjänsten är en projektanställning på 2 år, med möjlighet till förlängning.

Omfattning: 80-100%, Provanställning tillämpas.

Tillträde: 2023-08-14. Tillsättning av tjänsten sker löpande.

Övrigt

Vi sparar dina handlingar i 1 år från det att rekryteringsprocessen är avslutad. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är intresseavvägning.

Kontaktpersoner

Om du har frågor om tjänsten, kontakta:

Rektor Mattias Lundsten, via mejl: mattias.lundsten@strombacksfolkhogskola.se eller telefon: 090-426 11.