NY UTBILDNING:

Danslinjen – För dig som vill vidare inom dans

Strömbäcks folkhögskola tillsammans med Balettakademien i Umeå kan nu presentera en ny utbildning – Danslinjen. Utbildningen handlar om att fördjupa dina kunskaper inom dans och du ges förutsättningar att utveckla dina tekniska färdigheter och ditt eget skapande.

Danslinjen vänder sig till den som vill fördjupa sina danskunskaper med basen inom balett, jazz och contemporary. Erfarna och välutbildade pedagoger kommer undervisa eleverna i bland annat dansteknik och scen. Utbildningens breda grund ger sedan goda möjligheter att söka vidare till andra fördjupande dansutbildningar.

– Norra Sverige har saknat en dansutbildning och det känns självklart att det är Balettakademien som ska ge den, säger Patrik Häggqvist, verksamhetschef vid Balettakademien. 

– Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda denna nya danskurs och ser mycket fram emot höstterminens kursstart. Strömbäcks Folkhögskola och Balettakademien kompletterar varandra väldigt bra och tillsammans skapar vi en kreativ och trygg miljö där deltagarna kan växa och utvecklas både som dansare såväl som människor, säger Mattias Lundsten, rektor på Strömbäcks folkhögskola.

Utbildningens INNEHÅLL

Utbildningen innehåller ämnen som improvisation, komposition, sceniskt projektarbete, dansteori och mental träning. Allt för att eleverna ska kunna utvecklas danstekniskt så långt som möjligt och förstärka sitt personliga uttryck som dansare.

INTRESSERAD? ANSÖK REDAN IDAG

Danslinjen startar hösten 2023 och det går i detta nu att ansöka till utbildningen.

> Ansök nu

STARTDATUM: 28 augusti

LÄNGD: 1 år

STUDIETAKT: 100%

PLATS: Balettakademien i Umeå

STUDIESTÖD FRÅN CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad. Läs mer på csn.se