Jul på Strömbäcks folkhögskola
– söndag 3 december

Välkommen att fira första advent hos oss på Strömbäcks folkhögskola. Vi har nöjet att bjuda på julkänsla i alla dess former i vår mysiga miljö. Nu arrangerar vi julmarknaden för åttonde gången och precis som tidigare år blir det julmarknad, gudstjänst, grötlunch, julpyssel m.m.

Dagen bjuder på stämningsfull adventsgudstjänst i vår fina träkyrka. Det blir julmarknad med hantverk och godsaker. I år har vi drygt 30 utställare. Glöggrytan sjuder och eldkorgarna sprakar. Det blir ponnyridning och dessutom har vi hört att tomten planerar att besöka oss även i år, kanske har han med sig något till barnen.

Skolan håller öppet och du är välkommen in i värmen. I restaurangen serverar vi julgröt och hembakt gofika. Det finns marknadsbord även inomhus och pysselverkstad  för alla barn (och vuxna såklart). 

ANGÅENDE PARKERING

Vi uppmuntrar er som kommer utifrån att samåka eller om möjligt ta bussen, så att våra parkeringsplatser räcker till fler.

Det kommer finnas parkeringsvakter på plats som hänvisar besökare till lämpliga parkeringsplatser. Fråga en parkeringsvakt om du behöver handikapparkering.

Parkering kostar 20 kr och betalas med Swish på plats.

Vill du ställa ut på marknaden?

Säljer du hantverk, lokalproducerad mat, slöjd eller andra hantverksmässiga alster? Då är du välkommen att medverka på julmarknaden. Sista dagen för att anmäla ditt intresse är 26 november.

> Information för utställare (pdf)

> Anmäl ditt intresse enkelt här

Eller skicka ett mejl till jul@strombacksfolkhogskola.se.

PROGRAM SÖNDAG 3 DECEMBER

11.00 och 13.00
Adventsgudstjänst. Den kl. 13.00 är teckenspråkstolkad.

11.00 – 15.00
Julmarknad med över 30 utställare
Pysselverkstad
Träffa tomten
Ponnyridning
Matförsäljning utomhus
Grötlunch och hembakt julfika i restaurangen

TA BUSSEN TILL OSS

Länstrafiken linje 126 trafikerar sträckan några gånger under dagen.

För att se aktuella busstider, besök tabussen.nu och välj att resa till hållplatsen som heter “Strömbäck, Umeå”.

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Traditionellt julbord

Psst! Du missar väl inte?

DAGS ATT BOKA JULBORD

Lördag och söndag den 9-10 december dukar restaurangen upp sitt traditionella julbord. Julbordet kostar 595 kr för vuxna och 195 kr för barn mellan 6 och 12 år. Barn under 6 år äter gratis.

Julmust, julöl och kaffe ingår. Öl och vin säljs separat.

Klicka här för att skicka in din bokning eller ring till oss på tel. 090 – 426 22.

>Läs mer om julbordet