En helt vanlig skola – fast ändå inte

Vikarierande lärare i svenska till Strömbäcks folkhögskola

Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation med inriktning svenska för gymnasiet. Bifoga examensbevis samt legitimation i ansökan.

Strömbäcks folkhögskola ligger ca 20 km söder om Umeå och är en stiftelse vars huvudmän är EFS i Västerbotten samt Svenska kyrkan.

Vi har Allmän kurs gymnasienivå, Allmän kurs Fokus på grund- och gymnasienivå, Bibelfjäll, ett Naturvetenskapligt basår, förberedande Polisutbildning, Undersköterskeutbildning samt Musikalakademien, totalt ca 170 deltagare.

Vi utgår från varje persons behov och möjligheter och försöker möta dem så allsidigt som möjligt.

I kombination med små grupper där alla blir sedda, trivsamma lokaler och natursköna omgivningar ger det de bästa förutsättningarna för goda studieresultat. Vi vill också stimulera människor till formulering av livsfrågor och utifrån kristna värderingar och tankar kring varje människas lika värde erbjuda en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, en skapande verksamhet och ett ansvarstagande.

Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation med inriktning svenska för gymnasiet. Bifoga examensbevis samt legitimation i ansökan.

Du som inte har lärarlegitimation i ovanstående kan ändå söka denna befattning.

Som person är du engagerad, kan ta egna initiativ och vill utveckla det pedagogiska arbetet, du har förmågan att se möjligheter och har god samarbetsförmåga. Du är en ansvarskännande person som tycker det är roligt med utmaningar, respekterar elevernas olikheter och kan individanpassa undervisningen. Du har lätt att bygga relationer med eleverna, är trygg i din lärarroll och kan entusiasmera och inspirera.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du kommer att planera, genomföra och utvärdera undervisningen i svenska på gymnasienivå.

Eleven är i centrum i vår verksamhet och vårt jobb är att ge de bästa förutsättningarna för en meningsfull framtid för våra elever. Du kommer att handleda vuxna elever med olika förutsättningar och mål utifrån deras individuella studieplan, många av dem med olika typer av NPF.

Tjänsten tillträdes 15 augusti och varar till den 3 mars 2023.

Om Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola ligger 18 kilometer söder om Umeå, precis där Umeälven möter havet. Här finner du en historisk miljö med en unik natur. Här finns ungefär 170 deltagare varav ungefär hälften bor på skolans internat.

Strömbäcks folkhögskola är en stiftelse vars huvudmän är EFS i Västerbotten samt Svenska kyrkan.

Ansökan

I din ansökan vill vi att du bifogar CV, personligt brev och arbetsprover.

Skicka din ansökan till: berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se

Ansök senast: 2022-06-01

Om anställningen

Omfattning: Deltid.

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Folkhögskolelärare 1-2 års erfarenhet (meriterande)
Utbildning: Gymnasielärarexamen (meriterande)

Övrigt

Vi sparar dina handlingar i 1 år från det att rekryteringsprocessen är avslutad. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är intresseavvägning.

Kontaktpersoner

Om du har frågor om tjänsten, kontakta:

Berith Sonning
Biträdande rektor
berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se