En helt vanlig skola – fast ändå inte

Vikarierande IT-tekniker till Strömbäcks folkhögskola

En social problemlösare med bred teknisk kompetens, stämmer det in på dig? Vi söker just nu en vikarierande IT-tekniker som kan underhålla och administrera system samt hjälpa personal, deltagare och besökare med utrustning och tekniska ärenden. Låter det som något du skulle klara av? Tveka inte, sök hit till oss!

Om jobbet

Strömbäcks folkhögskola ligger strax söder om Umeå, i en historisk miljö och naturskön omgivning. Vår skola är en del av Folkbildningen och erbjuder en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, ett demokratiskt förhållningssätt och engagemang i samhällsutvecklingen. Folkhögskolan erbjuder åtta ordinarie kurser samt konferenslokaler och tillhörande service. Här studerar ungefär 140 personer varav drygt 70 personer bor på vårt internat. Utöver folkhögskolan har vi en årligen växande kurs- och konferensverksamhet.

Vi är ett sammansvetsat arbetslag med hög närvaro, låg personalomsättning och därmed även hög trivselfaktor på arbetet. Verksamheten drivs av en stiftelse vars huvudmän är EFS i Västerbotten, Luleå stift samt Svenska kyrkan.

Arbetsuppgifter

En vanlig arbetsdag som IT-tekniker består arbetsuppgifterna av att hjälpa användare, dvs. personal och elever, och på lediga stunder underhålla befintlig utrustning samt upphandla ny utrustning och nya system.   

System som skall underhållas och administreras är:

-Trådlöst nät, ca 50 accesspunkter

-Brandvägg 

-Data nätverk för, internet, telefoni, lås, och diverse styr och regler tillämpningar -Telefonväxel 

-Låssystem 

-Utskriftssystem med två större skrivare och lokal server

-Konferensteknik (ljud/bild/data) i ett antal konferenslokaler 

-Ljud och ljus samt övrig scenteknik i vår aula

-TV och projektorer i klassrum 

-Centralur

Kvalifikationer

Du bör vara en självgående ljudtekniker som kan bygga och köra ljud på små till medelstora föreställningar. Samt även underhålla vanligt förekommande scenteknik. Kompetens inom nätverksteknik är bra, du bör kunna kontaktera RJ-45 samt installera och konfigurera vanligt förekommande nätverkskomponenter. Kan du felsöka och reparera elektronik är det ett plus, men inget måste. Du bör ha god kunskap i att felsöka, supportera och reparera PC, Mac och Chromebooks. Erfarenhet av upphandlingar tex telefoni, utskriftstjänster och datorer är ett plus. 

Det viktigaste för att lyckas är att du gillar att hjälpa till med alla möjliga och omöjliga problem som kan tänkas dyka upp. Det är lika viktigt att lyssna på den som har problem som att rent praktiskt lösa problemet.

Ansökan

Skicka in ditt CV och personliga brev samt löneanspråk.

Ansök till: Mattias Lundsten, rektor, via mejl: mattias.lundsten@strombacksfolkhogskola.se.

Ansök omgående, senast: 2022-12-28

Om anställningen

Löpande vikariat dock längst till och med juni 2026, provanställning i 6 månader.

Omfattning: Deltid, 60%, med 80% under första månaden för inskolning tillsammans med ordinarie IT-tekniker, Johan.

Tillträde: 2023-01-09. Tillsättning av tjänsten sker löpande.

Övrigt

Vi sparar dina handlingar i 1 år från det att rekryteringsprocessen är avslutad. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är intresseavvägning.

Kontaktpersoner

Om du har frågor om tjänsten, kontakta:

Rektor Mattias Lundsten, via mejl: mattias.lundsten@strombacksfolkhogskola.se.

Lärare och IT-tekniker Johan Ågren, via mejl: johan.agren@strombacksfolkhogskola.se.