Esport

Ingen ny antagning till Esport

Den tredje årskullen esportare blir den sista, i alla fall för den här gången, på Strömbäcks folkhögskola. När antagningen till höstterminen 2019 öppnar kommer det inte längre vara möjligt att söka till skolans esportutbildning.

Strömbäcks folkhögskola var först ut när den en ettåriga heltidsutbildningen i esport startade hösten 2016. Idag finns ett flertal esportutbildningar i landet, både på gymnasial och eftergymnasial nivå. Intresset för esport är fortsatt stort, men skolan väljer nu att lägga ner utbildningen.

Rektor Lars Johansson hoppas att utbildningen ändå har fyllt en viktig funktion under dessa tre år.
– Vi var först ut med en yrkesutbildning inom ett område som ibland möts av skepticism. Men faktum är att esportvärlden är en viktig arena i många unga människors liv. Som en del av folkbildningen ska vi finnas där människorna finns. Och kanske har vi banat väg för andra aktörer i landet, som nu får ta arbetet vidare.

Inom kort öppnar skolan antagningen inför höstterminen 2019.
– Strömbäcks folkhögskola har funnits i över 60 år, och som skola befinner vi oss i ständig rörelse. Förra året startade vi två nya utbildningar, Undersköterska och Naturvetenskapligt basår. Året innan dess startade vi Polisförberedande. Nu väljer vi att satsa vidare på dessa utbildningar och hoppas på många sökande, säger Lars Johansson.

För mer information
Rektor Lars Johansson, 070-550 6263