En helt vanlig skola – fast ändå inte

HR-ansvarig med ekonomifunktion till Strömbäcks folkhögskola

Vill du vara del av en välmående organisation som gör skillnad på individnivå och bidrar till att fler kan utbilda sig? Har du erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och är en prestigelös person med intresse för ekonomi, människor och samhälle? Då ska du söka tjänsten som HR-ansvarig med ekonomifunktion hos oss!

Om jobbet

Strömbäcks folkhögskola ligger strax söder om Umeå, i en historisk miljö och naturskön omgivning. Vår skola är en del av Folkbildningen och erbjuder en pedagogisk miljö som stimulerar till personlig utveckling, ett demokratiskt förhållningssätt och engagemang i samhällsutvecklingen. Folkhögskolan erbjuder åtta ordinarie kurser samt konferenslokaler och tillhörande service. Här studerar ungefär 140 personer varav drygt 70 personer bor på vårt internat. Utöver folkhögskolan har vi en årligen växande kurs- och konferensverksamhet.

Vi är ett sammansvetsat arbetslag med hög närvaro, låg personalomsättning och därmed även hög trivselfaktor på arbetet. Verksamheten drivs av en stiftelse vars huvudmän är EFS i Västerbotten, Luleå stift samt Svenska kyrkan.

Arbetsuppgifter

Nu söker dig som vill ha en omväxlande roll där både HR och löpande ekonomiarbete ligger på skrivbordet. Rollen är uppdelad på 50% HR-arbete och resterande 50% ekonomiarbete i nära samarbete med rektor.

Du ansvarar för att driva och utveckla HR-arbetet hos oss såsom utvecklingssamtal, lönesamtal och koordinering mellan avdelningarna vaktmästeri, lokalvård, restaurang, konferens, administration samt kommunikation. Tillsammans med rektor kommer du att ta fram årsbudget samt ansvara och genomföra det löpande ekonomiarbetet med redovisning, kontering, löner samt projektansökningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom HR-området eller motsvarande och minst tre års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har erfarenhet av brett och affärsnära chefsstöd där alla olika typer av HR-frågor förekommer.

Därtill har du några års erfarenhet av arbete med ekonomi och redovisning, kanske från redovisningsbyrå, eller från mindre företag där du arbetat med ekonomi från ax till limpa. Erfarenhet av arbete med projekt- och bidragsansökningar och projektledning är starkt meriterande. Du har god datorvana och ett intresse för digitalisering. Vidare kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

För att vara framgångsrik i rollen är du strukturerad, noggrann och kommunikativ som person. Du känner stort engagemang för ditt ansvarsområde. Vidare är du en prestigelös lagspelare som motiveras av att hjälpa andra. Du trivs i föränderliga miljöer och arbete i stundtals högt tempo. Vi tror även att du är en analytisk problemlösare med ett genuint intresse för ekonomi. Meriterande är arbete inom drift och/eller verksamhetsutveckling.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Tengman, via tfn: 073- 351 27 28. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 6 januari, via www.clockworkpersonal.se.

Ansök här: Clockwork Bemanning och Rekrytering

Ansök senast: 2023-01-06

Om anställningen

Omfattning: Heltid.

Tillträde: 2023-04-01 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Vi sparar dina handlingar i 1 år från det att rekryteringsprocessen är avslutad. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är intresseavvägning.

Kontaktpersoner

Om du har frågor om tjänsten, kontakta:

Rekryteringskonsult Malin Tengman, via telefon: 073- 351 27 28.