En helt vanlig skola – fast ändå inte
Bildkollage för Strömbäcks folkhögskola

Extrajobbare som elevstöd och resurs till Strömbäcks folkhögskola

Vi söker dig som vill extrajobba som resurs och stöd för deltagare med speciella behov, både under och efter skoltid. Vi ser gärna att du studerar eller är utbildad till socialpedagog, psykolog, socionom eller liknande, alternativt har erfarenhet av samma typ av arbete.

Om jobbet

Strömbäcks folkhögskola ligger ca 2 mil söder om Umeå och är en stiftelse vars huvudmän är EFS i Västerbotten samt Svenska kyrkan. 

Vi har Allmän kurs gymnasienivå, Allmän kurs Fokus på grund- och gymnasienivå, Bibelfjäll, ett Naturvetenskapligt basår, förberedande Polisutbildning, Undersköterskeutbildning samt Musikalakademien, totalt ca 170 deltagare. Dessutom har skolan ett internat där ca 70 deltagare bor under studietiden.

Deltagarna är i centrum i vår verksamhet och vårt jobb är att ge de bästa förutsättningarna för en meningsfull framtid för våra deltagare. Personerna som studerar på skolan är främst vuxna med olika förutsättningar och mål, många av dem med olika typer av NPF. Vi utgår från varje persons behov och möjligheter och försöker möta dem så allsidigt som möjligt.

Arbetsuppgifter

Som resurs och stöd för deltagare på Strömbäcks folkhögskola kommer du att jobba med personer i olika åldrar med olika NPF-diagnoser. För en del är det första gången de bor hemifrån och därför blir det vårt jobb att se till att de känner sig trygga och får den hjälp de behöver. Du kommer att vara stöttepelare för att få deras vardag att fungera så bra som möjligt.

Arbetstiderna varierar mellan dag och kväll. På dagarna finns du där för deltagarna från frukost på internatet genom skoldagen inklusive raster och lunch. På kvällstid jobbar du på internatet och stöttar upp med vad som behövs där. Allt från att handla och laga mat till individuella samtal och aktiviteter som ger deltagarna en meningsfull fritid. 

Kvalifikationer

Som person behöver du vara öppen och ha lätt för att bygga relationer. Du behöver kunna ta egna initiativ och vara trygg i dig själv. Du kommer att jobba tätt tillsammans med dessa ungdomar och du bör därför ha en god samarbetsförmåga. Du är relativt flexibel eftersom det är en behovsanställning på timmar. 

Du behöver inte vara färdigutbildad men vi ser gärna att du har påbörjat studier för att bli socialpedagog, psykolog, socionom eller lärare. Tidigare erfarenhet av att jobba med målgruppen är meriterande.

Eftersom Strömbäcks folkhögskola ligger en bit från Umeå och arbetstiderna kan vara varierande behöver du ha körkort och tillgång till bil.

Välkommen med din ansökan! Rekrytering sker löpande.

Ansökan

I din ansökan vill vi att du bifogar CV och personligt brev.

Skicka din ansökan till: berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se

Ansök senast: 2022-09-12

Om anställningen

Lön: Timlön, individuell lönesättning tillämpas

Anställningsvillkor: Behovsanställning, tillträde enligt överenskommelse

Krav

Körkort och tillgång till bil

Övrigt

Vi sparar dina handlingar i 1 år från det att rekryteringsprocessen är avslutad. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är intresseavvägning.

Kontaktpersoner

Om du har frågor om tjänsten, kontakta:

Berith Sonning
Biträdande rektor
berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se