SKRIV DIN LÅT
I SOMMAR

Vill du uttrycka dig genom musik? Vill du skriva och spela in en egen låt? Då är det här kursen för dig.

Alla är välkomna

Det här är en inkluderande kurs, vilket innebär att du är välkommen – med eller utan funktionsnedsättning. Vi ser olikheter som värdefulla och vill skapa rum för att alla uttryck och röster ska få höras.

Inga förkunskaper krävs

I den här kursen ska vi skapa musik! Du skapar en låt och sedan spelar vi in den. Inga förkunskaper krävs. Du behöver alltså varken kunna spela eller sjunga själv, det kan någon annan göra åt dig om du vill. Det viktiga är att du vill uttrycka dig genom musik.

Hur går det till?

  • Kursen är i två delar.
  • Del 1 är en digital vecka i slutet av maj. Vi ses korta stunder varje dag i ett digitalt rum och lär känna varandra via dator, surfplatta eller telefon. Vi pratar om musik och påbörjar musikskapandet.
  • Del 2 ses vi på riktigt på Strömbäcks folkhögskola i Umeå under en vecka i augusti. Då gör vi färdigt musiken, spelar in låtarna och spelar in musikvideos. Boende finns på skolan!

Ledare för kursen

Kursledare är Helena Karlsson och Hans Hjortek från Kulturverket i Umeå, tillsammans med Helene Berg från ShareMusic. Alla tre har stor erfarenhet av konstnärligt inkluderande arbete. Kulturverket är en del av Umeå kulturskola och Hans och Helena vill ge människor professionella förutsättningar att skapa musik. Helene Berg är animatör, grafiker och filmskapare och har jobbat med ShareMusic i många år. Bland annat har hon varit workshopledare i det digitala projektet Rapport från (ständig) isolering och i flera internationella sammanhang.

Deltagarantal

För att kursen ska ges krävs ett deltagarantal på 12 personer. Om fler än 12 personer anmäler sig kommer ett urval att göras, läs mer under rubriken “Urval”.

Kontakt

Om du har några frågor om kursen, kontakta Helena Melin på ShareMusic & Performing Arts.
Mail: helena@sharemusic.se
Telefon: 0390-415 08.

Om du har frågor om hur du hittar till Strömbäcks folkhögskola och om lokalerna, kontakta Strömbäcks folkhögskola.
Mail: konferens@strombacksfolkhogskola.se
Telefon: 090-426 13.

Platsen

Strömbäcks folkhögskola ligger två mil söder om Umeå, vackert belägen vid vatten och granne med ett naturreservat. Den gamla bruksmiljön och den intilliggande naturen inbjuder till promenader, rekreation och inspirerar till konstnärligt skapande.

DEL 1: Den 30 maj – 3 juni (digitalt)

DEL 2: Den 8-12 augusti (på Strömbäcks folkhögskola)

Du betalar 4063 kronor för boende och mat inklusive frukost. Själva kursen kostar ingenting.

När du har fått en bekräftad plats betalas avgiften till bankgironummer: 193 -2649. Ange ditt namn som meddelande.

Om du vill bo fler nätter på skolan, kostar det 630 kronor extra per natt. Pris för bara mat (ej frukost) om du ordnar eget boende: 1543 kronor.

Eventuella medföljande assistenter betalar samma pris.

Inga förkunskaper krävs.

Du ska ha fyllt 18 år.

Det finns 12 platser på kursen. Det betyder att om det blir många som anmäler sig till kursen, kommer vi att behöva göra ett urval. Målet med urvalet är att skapa en bra blandning av personer i gruppen som vi tror kan lära av varandra och inspirera varandra. Tidigare erfarenheter spelar ingen roll.

När du ansöker till kursen godkänner du att Strömbäcks folkhögskola hanterar dina personuppgifter (läs integritetspolicy).

1. SKAPA ANVÄNDARE OCH GÖR ANSÖKAN

För att göra din ansökan behöver du först skapa ett konto på SchoolSoft med dina personuppgifter. När du har skapat ditt konto kan du logga in för att göra en ansökan.

Du ansöker genom ett personligt brev där du får beskriva vem du är och varför du vill gå kursen. Du kan välja att formulera dig i text eller spela in en ljudfil eller video.

> Ansök till kursen

2. SVARA PÅ ANTAGNINGSBESKED

Du kommer få ett antagningsbesked till din e-post. Genom att tacka ja till platsen och betala avgiften till bankgironummer 193 -2649 är din plats bokad.

3. ANMÄL EVENTUELL MEDFÖLJANDE

> Anmäl medföljande person

BEHÖVER DU HJÄLP ATT FYLLA I DIN ANSÖKAN?
Om du behöver hjälp att skapa din ansökan, kontakta:
maria.wikdahl@strombacksfolkhogskola.se
070 – 527 53 96

I SAMARBETE MED

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.