LÖPARLÄGER

Välkommen på ett inspirerande och givande löparläger i fantastiska Strömbäck!

Den 1 – 3 juli 2022 har du möjlighet att vara med på ett läger där du kommer att kunna utvecklas som löpare och inspireras till fortsatt träning. Du vistas i fantastiska miljöer kring Umeälvens delta och i Konts naturreservat. Vi ger dig inspirerande föreläsningar/workshops och konkreta tips på hur du kan förbättra din teknik och bli snabbare samt få möjlighet att öva upp din smidighet med hjälp av yoga.

Vilka kan vara med?

Vi erbjuder ett upplägg som passar de allra flesta – från relativa nybörjare till erfarna löpare. För att alla ska få en givande helg delas ni in i olika grupper efter nivå. Vi levererar ett program som ger en upplevelse för alla med bra träning av kunniga och erfarna ledare och god mat samt övernattning i rum med hotellstandard.

Vad kostar det?

3500 kr för all träning, helpension samt del i dubbelrum. I mån av plats kan vi erbjuda enkelrum för ett tillägg på 150 kr/natt.
2900 kr för all träning samt alla måltider inklusive fika (inget boende).

Deltagarantal

Max 20 deltagare. Om vi får många ansökningar är det de som först har gjort sin ansökan som får plats, eftersom antalet platser är begränsat.
För att kursen ska ges krävs ett deltagarantal på minst 14 personer.

När du anmäler dig till lägret godkänner du att Strömbäcks folkhögskola hanterar dina personuppgifter (läs integritetspolicy).

För att göra din anmälan behöver du först skapa ett konto på SchoolSoft med dina personuppgifter. När du har skapat ditt konto kan du logga in för att göra en anmälan.

> Gör din anmälan här

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas till bankgironummer: 193 -2649.
Ange ditt namn som meddelande.

Vi kommer att skicka ut mer detaljerad information om lägret ett par veckor innan start.

Vid frågor kontakta Anna Valbäck:
anna.valback@strombacksfolkhogskola.se

SCHEMA FÖR HELGEN

Schemat är preliminärt och kan komma att ändras.

FREDAG
LÖRDAG
SÖNDAG
11.30 – 12.00 Incheckning på folkhögskolan

12.15 Introduktion och välkommen

12.30  Lunch

13.30 Föreläsning/workshop

15.00  Fika

16.00 Löpning, teknikfokus och en liten runda löpning

18.00 Middag (tvårätters)

7.00 Yoga

8.00 Lugn morgonjogg

8.30 Frukost

9.30 Styrketräning/funktionell träning

11.00 Fika

11.30  Traillöpning

13.00 Lunch vid Kont

14.00 Löpning tillbaka

15.30  Fika

16.00 Inspirationsföreläsning

Egen tid – gymmet står öppet

19.00 Middag (tvårätters)

Bastu och lägereld

7.00 Yoga

8.00 Lugn morgonjogg

8.30 Frukost

9.30 Styrketräning/funktionell träning

10.30 Fika

11.30 Löppass – intervaller

13.00 Lunch och avslut

TRÄNARE

Joakim Bäckström
Fystränare

Joakim Bäckström är fystränare sedan 15 år tillbaka som haft förmånen att jobba med en mängd olika idrottare och idrotter. Driver tillsammans med tre andra Modo Sports Academy, vilket är en test, rehab och träningsanläggning i Övik som jobbar med både elitidrottare och motionärer. Jocke är ett stort fan av all typ av löpning, men springer helst marathon.

Lina Ahlström
Yoga-instruktör

Lina är en mycket erfaren lärare som undervisat både yoga och dans på heltid i Stockholm sedan 2003. Hon växte upp i Umeå och flyttade till Stockholm 1998 för att utbilda sig till danspedagog på Danshögskolan. 2019 återvände Lina med sin familj till Umeå för att utbilda sig till fysioterapeut. Studierna har bidragit till en ökad förståelse för hur kroppen och själen fungerar och hänger ihop.

Lina är omtyckt som lärare för sin tydlighet, pedagogiska ådra, humor och sin långa erfarenhet att undervisa både erfarna och totala nybörjare. Hon är skolad i ashtangayoga, hathayoga och gravidyoga. På sin fritid spenderar Lina mycket tid med sina två barn. Under vinterhalvåret gillar hon att bada bastu och vinterbadar gärna i Nydalasjön.

Bröderna Backa
David och Joel Backa
Löpcoacher och inspiratörer

Vi är tvillingarna som ser löpningen som en upplevelse, och vi tränar efter devisen att man presterar om man också mår bra. Vi började att springa fjällmaraton för nästan 10 år sedan, och sedan dess har vi genomfört otaliga äventyr i fjäll- och skogsmiljö. Under den tiden har vi utvecklats på många olika sätt, fått insikter om träning, livspussel och vad nycklarna till en prestation egentligen är.

Sedan ett par år sedan är vi ambassadörer för Icebug och genomför årligen ett antal uppdrag som löpcoacher och inspiratörer.

SAGT OM LÖPARLÄGRET 2021

Deltagare på löparlägret 2021

Mycket nöjd över att ha deltagit i detta läger, allting var över förväntan och lägerledarna var både trevliga och pedagogiska, kändes seriösa och kunniga! Bra upplägg med mycket träning, samtidigt som det även fanns tid för återhämtning mellan aktiviteterna. Väldigt bra med mat och fika så att man aldrig kände sig uttömd på energi. Allt som allt var det en otroligt kul och givande upplevelse!

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäck 360

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.