KERAMIKKURS
I GAMMAL BRUKSMILJÖ

Den här keramikkursen riktar sig till dig som vill prova på att skapa i lera – ett fantastiskt material med oändliga möjligheter.

Kursen ger en introduktion till lera som material och beskriver olika steg i den keramiska processen. Under kursdagarna presenteras teknikerna kavling, ringling, tumning och skulptering. Vi kommer också att visa några olika sätt att jobba med dekor och glasering. En möjlighet att testa drejning finns men tyngdpunkten ligger på de andra teknikerna.

Vi arbetar i stengodslera, ett slitstarkt material som lämpar sig väl för skapandet av såväl skulpturer som bruksföremål. Du kommer att få arbeta i din egen takt med de metoder och tekniker som inspirerar dig. Lunch och fikaraster kan, om vädret är fint, bli njutbara stunder i parkområdet kring skolan.

Datum

28/6 – 1/7 samt en dag för glasering, 16/7.

En dag på kursen

8.30 – 8.45 Morgonsamling i kyrkan (för den som vill)
9.00 – 12.00 Skapande med paus för fika
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 16.00 Skapande med paus för fika

Kostnad

3500 kr. Lunch och fika ingår i priset. Materialkostnad med 50 kr/kilo lera tillkommer. I det priset ingår kostnad för glasyr och bränning.

Ledare

Kursledare är Sara Silverdal, bildlärare och keramiker samt Aina Olsson, lärare på folkhögskolan.

Deltagarantal

Max 12 deltagare. Om vi får många ansökningar är det de som först har gjort sin ansökan som får plats, eftersom antalet platser är begränsat.

För att kursen ska ges krävs ett deltagarantal på minst 8 personer.

Platsen

Strömbäcks folkhögskola ligger två mil söder om Umeå, vackert belägen vid vatten och granne med ett naturreservat. Den gamla bruksmiljön och den intilliggande naturen inbjuder till promenader, rekreation och inspirerar till konstnärligt skapande.

OBS! Det ser just nu ut som denna kurs är fullbokad. Gör en ansökan enligt instruktionerna nedan om du vill ha en reservplats.

När du ansöker till kursen godkänner du att Strömbäcks folkhögskola hanterar dina personuppgifter (läs integritetspolicy).

För att göra din ansökan behöver du först skapa ett konto på SchoolSoft med dina personuppgifter. När du har skapat ditt konto kan du logga in för att göra en ansökan.

Om vi får många ansökningar är det de som först har gjort sin ansökan som får en plats, eftersom antalet platser är begränsat.

> Gör din anmälan här

När du har fått en bekräftad plats betalas avgiften på 3500 kr till bankgironummer: 193 -2649. Ange ditt namn som meddelande.

Vi kommer att skicka ut mer detaljerad information om lägret ett par veckor innan start.

Vid frågor kontakta Aina Olsson:
aina.olsson@strombacksfolkhogskola.se
070 – 297 24 25

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.