SOMMARKURSER

KERAMIKKURS I GAMMAL BRUKSMILJÖ

Den här keramikkursen riktar sig till dig som vill prova på att skapa i lera – ett fantastiskt material med oändliga möjligheter.

Kursen ger en introduktion till lera som material och beskriver olika steg i den keramiska processen. Under kursdagarna presenteras teknikerna kavling, ringling, tumning och skulptering. Vi kommer också att visa några olika sätt att jobba med dekor och glasering. En möjlighet att testa drejning finns men tyngdpunkten ligger på de andra teknikerna.

Vi arbetar i stengodslera, ett slitstarkt material som lämpar sig väl för skapandet av såväl skulpturer som bruksföremål. Du kommer att få arbeta i din egen takt med de metoder och tekniker som inspirerar dig. Lunch och fikaraster kan, om vädret är fint, bli njutbara stunder i parkområdet kring skolan.

Datum

16 – 19/6 samt en dag för glasering, 3/7.

En dag på kursen

8.30 – 8.45 Morgonsamling i kyrkan (för den som vill)
9.00 – 12.00 Skapande med paus för fika
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 16.00 Skapande med paus för fika

Coronaanpassningar kan ge smärre förändringar i lunchtiderna.

Kostnad

3000 kr. Lunch och fika ingår i priset. Materialkostnad med 50 kr/kilo lera tillkommer. I det priset ingår kostnad för glasyr och bränning.

Ledare

Kursledare är Sara Silverdal, bildlärare och keramiker samt Aina Olsson, lärare på folkhögskolan.

Deltagarantal

Max 10 deltagare

Platsen

Strömbäcks folkhögskola ligger två mil söder om Umeå, vackert belägen vid vatten och granne med ett naturreservat. Den gamla bruksmiljön och den intilliggande naturen inbjuder till promenader, rekreation och inspirerar till konstnärligt skapande.

När du anmäler dig till kursen godkänner du att Strömbäcks folkhögskola hanterar dina personuppgifter (läs integritetspolicy).

> Gör din anmälan här

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas till bankgironummer: 193 -2649.
Ange ditt namn som meddelande. 

Vi kommer att skicka ut mer detaljerad information om lägret ett par veckor innan start.

Vid frågor kontakta Aina Olsson:
aina.olsson@strombacksfolkhogskola.se
070 – 297 24 25

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.