BODY AND MIND

– Hälsoweekend för alla dina sinnen
NN

Yoga och meditation

NN

Styrketräning och löpning

NN

Inspirations-föreläsning

NN

Boende och god mat i naturnära miljö

FAKTA OM KURSEN

Investera i hälsan denna sommar. Ta en weekend i Strömbäck och gå vår sommarkurs Body and Mind – En hälso-weekend för alla dina sinnen.

Glöm vardagen och fokusera på dig själv. Helgen går i hälsans tecken och erbjuder allt från harmonisk yoga och meditation för kropp och själ till löpning och flåsig styrketräning. Och givetvis god mat.

Kom själv eller ta med någon och unna dig tre dagar i fantastisk miljö i det vackra naturreservatet Kont i Strömbäck. Vi tränar i grupp och dagarna är fyllda med rörelse och hälsa:

– Yoga och meditation 

– Styrketräning och workshop i skivstångsteknik 

– Löpning, intervallträning och löpteknik

– Inspirationsföreläsning

– God mat och glada stunder

– Övernattning och helpension

Vilka kan vara med?

Alla över 18 år är välkomna. Vi erbjuder ett upplägg som passar alla. Från dig som nybörjare till dig med hög träningsvana. Våra kunniga och erfarna ledare anpassar upplevelsen utifrån dina behov. Vi tränar i grupp om ca 20 personer och boendet är på Strömbäcks Folkhögskola som har förstklassiga vandrarhemsrum med hotellstandard. Helpension ingår. 

Har du frågor?

Hör gärna av dig.

Kursledare Anna Valbäck
anna.valback@strombacksfolkhogskola.se

14-16 juni 2024

Inga förkunskaper eller träningsvana krävs.

Du ska ha fyllt 18 år.

3850 kr för all träning, helpension samt del i dubbelrum (I mån av plats kan vi erbjuda enkelrum för ett tillägg på 300 kr/natt)

3190 kr för all träning samt alla måltider inklusive fika (inget boende)

Vi har 20 platser på kursen.

Först till kvarn.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

När du ansöker till kursen godkänner du att Strömbäcks folkhögskola hanterar dina personuppgifter (läs integritetspolicy).

1. SKAPA ANVÄNDARE OCH GÖR ANSÖKAN

För att göra din ansökan behöver du först skapa ett konto på SchoolSoft med dina personuppgifter. När du har skapat ditt konto kan du logga in för att göra en ansökan.

2. SVARA PÅ ANTAGNINGSBESKED

Du kommer få ett antagningsbesked till din e-post. Genom att tacka ja till platsen och betala avgiften till bankgironummer 193-2649 är din plats bokad.

Du kan inte ansöka åt någon annan utan personen måste själv ansöka via SchoolSoft. I ansökan kan du ange om du önskar att bo i ett dubbelrum med en specifik person. 

LEDARE OCH INSTRUKTÖRER

Anna Valbäck - Body and Mind

Anna Valbäck

Till vardags jobbar Anna här på Strömbäcks folkhögskola. Ett av hennes största intressen är träning, främst löpning och styrketräning. Helst springer hon ute i skogen där hon kan njuta av naturen.

Det är nu tredje året som Anna håller i ett träningsläger här på Strömbäcks och här finns det fantastiska förutsättningar för det. Strömbäcks har naturreservatet Kont som granne och en gympasal där vi kan ha pass i samt en fantastisk konferensanläggning med god mat och hotellrum. I år blir det också premiär för ett samarbete med gymmet i Stöcke.

Anna ser fram emot tre härliga och inspirerande dagar tillsammans med er deltagare. Hennes fokus är att hitta glädje i träningen och få den att bli en del av det vardagliga livet.

Ulrika Cassel - Body and Mind

Ulrika Cassel

Ulrika har haft yogan med sig och runt sig i olika former i hela sitt liv. Hon är idag utbildad yogalärare såväl som fysioterapeut och psykoterapeut, med en djup kärlek till både de fysiska och de mentala aspekterna av yogan.

”Yogan är oftast njutbar, andra dagar skittråkig eller kanske till och med irriterande. Men den är ett fantastiskt verktyg till självkännedom och självläkning, och alltid värd sitt besvär.”

Under denna helg kommer Ulrika att leda yoga och meditation på lördag- och söndag morgon – innan frukost. Inga förkunskaper krävs men gärna en yogamatta och mjuka kläder.

Hanna Persson - Body and Mind

Hanna Persson

I nästan 12 år har Hanna coachat både vuxna och unga i funktionell träning och sedan ett drygt år tillbaka är hon delägare i ett gym strax söder om Umeå.

Hanna tycker om att känna sig stark, vilket är en känsla hon hoppas andra också ska få uppleva. Hon skulle säga att hennes område är all träning som innefattar skivstång men också gärna i kombination med konditionsmaskiner.

För Hanna är den personliga utvecklingen som kommer med träning det mest häftiga och att ha lite kul på vägen skadar ju ingen!

Body and mind - Tomas Lundberg

TOMAS LUNDBERG

Tomas har genomfört en mängd motionslopp under de senaste 10 åren. På meritlistan finns bland annat 6 stycken Ironman, 10 halvdistans triathlon, 3 Svensk klassiker (Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet). Utöver detta, diverse lopp inom simning, cykling och löpning.

Tomas har en ögonsjukdom som gradvis försämrar synen vilket gör att träning och tävling får en extra dimension i utmaning. Hur kan man hålla motivationen uppe och finna glädjen i att träna inför tävlingar och hur kan man tänka under ett lopp? Vilka knep och anpassningar kan man ta till? Tomas ska hålla i en av inspirationsföreläsningarna under kursen.

Birke Fahlqvist - Body and Mind

BIRKE FaHLQVIST

Birke började sin träning sent i livet men blev fort intresserad av löpning, närmare bestämt traillöpning. Hon har deltagit i flertalet tävlingar runt om i landet och testat på olika terränger.

Birke kombinerar ofta sin löpning med träningsformen Soma (en träningsmetod som betonar flödande rörlighet och mjuk styrka). Efter en korsbandsoperation fick hon tänka lite annorlunda kring löpningen för att komma tillbaka efter skadan.

Tidigare har Birke hållit i två träningsläger med fjällöpning. Utöver löpningen älskar hon naturen och har alltid haft ett intresse av att måla och skapa.

BOENDE

Övernattning sker först och främst i dubbelrum. Alla rum har 32 tums platt-tv, egen dusch och WC.

I avgiften där helpension igår sker övernattningen i dubbelrum (I mån av plats kan vi erbjuda enkelrum för ett tillägg på 300 kr/natt).

Läs mer under fliken Kostnader.

SCHEMA FÖR HELGEN

OBS! Preliminärt schema

Fredag

11.15-11. 45 – Incheckning på folkhögskolan

11.45  – Introduktion och välkommen 

12.00 – Lunch

13.00 – Workshop skivstångsteknik

14.30 – Fika

15.00 – Löpning, Teknikfokus och en liten runda löpning

17.00 – Inspirationsföreläsning

18.00 eller 19.00 – Middag (tvårätters)

Lördag

7.00 – Yoga/mindfulness

8.00 – Frukost

9.30 – Funktionell träning i gym @410 i Stöcke. (transport dit med bilar)

12.00 – Lunch

13.00  – Traillöpning till Kont

14.00 – Fika

15.00 – Spring tillbaka

17.00 – Inspirationsföreläsning

19.00 – Middag (tvårätters)

Söndag

7.00 – Yoga/ mindfulness

8.00 – Frukost

9.00 – Styrketräning

10.30 – Fika

11.30 – Löppass: intervaller

13.00 – Lunch och avslut