KRAFT OCH BALANS

Utbildning med Ulrika Cassel
Vill du börja leva ditt liv med en större känsla av närvaro? Vill du minska stressen och skapa bättre relationer – både till dig själv och till dina nära? Kraft och balans är en kurs som bygger på evidensbaserade metoder och den senaste forskningen kring stress och återhämtning. Kursledare är Ulrika Cassel, erfaren yoga- och meditationslärare samt legitimerad fysioterapeut.

Kursen inleds med en fyra dagar lång kurshelg i Strömbäcks historiska miljö. På schemat varvas teori och samtal med träning, exempelvis yoga och meditation. Undervisningen sker främst i grupp men det finns även tid för egen reflektion och möjlighet att utforska Strömbäcks vackra naturreservat som ligger i anslutning till skolan.

Efter den första kurshelgen följer sju veckor då kursen övergår till digitalt format. Nu består din utmaning av att ta med dig dina erhållna kunskaper och använda dem i din vardag. Till ditt stöd finns ett antal lärarledda digitala möten med gruppen och även enskild handledning med Ulrika.

Den sista delen av kursen är en avslutande kurshelg på skolan.  Precis som under den första helgen varvas teori, samtal och träning. Tillsammans med gruppen ges du möjlighet att reflektera kring de förändringar du har gjort under veckorna på distans. Vad har fungerat för dig? Vad behöver du arbeta vidare med för att kunna färdas i den riktning som du vill i livet?

Kursen syftar till att initiera en djupgående process som ska ge dig verktyg för att leva ett mer autentiskt liv med större närvaro. Kursinnehållet grundar sig på evidensbaserad forskning och du kommer få prova flera olika metoder och reflektera kring dess nytta för just dig.

KURSHELG 1: 15 – 18 september på Strömbäcks folkhögskola.

UTBILDNING PÅ DISTANS: Vecka 38 – 44.

KURSHELG 2: 10 – 13 november på Strömbäcks folkhögskola.

Studietakten är 50% under 9 veckor.

Inga förkunskaper krävs.

Du betalar för boende och mat under två veckoslut på skolan (torsdag – söndag). Utbildningen i sig är kostnadsfri.

Priset är 7900 kr för boende i enkelrum och 6400 kr för boende i dubbelrum.

De måltider som ingår under vistelsen är följande: Frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag.

Ankomstdagen inleds med förmiddagsfika (ingen frukost). Avresedagen avslutas med eftermiddagsfika (ingen middag).

När du har fått en bekräftad plats betalas avgiften till bankgironummer: 193 -2649. Ange ditt namn som meddelande. Full avgift tas ut även vid studieavbrott.

> Ansök nu

Till din ansökan vill vi att du bifogar ett personligt brev där du berättar om varför du vill gå kursen. Berätta även kort om din bakgrund och dina förväntningar på kursen.

Max 25 deltagare. Om vi får fler ansökningar än det finns platser är det de som har sökt först som får en plats.

Bilder från Strömbäcks omgivning.

OM ULRIKA CASSEL

I över ett decennium har Ulrika lett grupper och skapat utbildning inom personlig utveckling, inre ledarskap och hälsa. Ulrika har en stark övertygelse om att kroppen och det mentala hänger ihop. Hennes metoder innefattar bland annat yoga, compassionfokuserad terapi och psykoedukation blandat med vitaliserande fysisk aktivitet.

Med en akademisk grund som legitimerad fysioterapeut och fortsatt vidareutbildning till psykoterapeut bäddar det för att din personliga resa leds med trygghet och beprövad stabilitet. Ulrikas förhållningssätt till all utveckling är processbaserad och bygger på en lyhördhet gentemot gruppen och dess processer.

Tidigare kursdeltagare

Ulrika leder med mjukhet, värme, trygghet och så mycket kunskap och fantastisk närvaro.

Tidigare kursdeltagare

Ulrika har en otrolig närvaro, man känner sig trygg och sedd. Det hon förmedlar gör hon på ett lättsamt och proffsigt sätt.

Tidigare kursdeltagare

Jag är djupt tacksam att jag tackade JA till dessa dagar med Ulrika. Jag har utmanat min kropp och mitt sinne.

Tidigare kursdeltagare

Ulrika har förmågan att hitta mitt i prick. Kärleksfullt, intensivt och avslappnande.

Tidigare kursdeltagare

Det som är unikt med Ulrika är Ulrika, hennes värme, ödmjukhet och stoora kunskap får mig att känna mig bekväm och stark – inifrån och ut.

Tidigare kursdeltagare

Ulrika är en mycket tydlig och duktig ledare. Inspirerande!

BOENDE OCH MAT

Övernattning sker i enkel- eller dubbelrum. Rummen har hotellstandard med egen dusch och wc, samt 32 tums tv.

Frukost, lunch och middag serveras i restaurangen. Där bjuds på vällagad husmanskost med internationella inslag. Specialkost och allergier meddelas i samband med anmälan till kursen. I priset ingår även för- och eftermiddagsfika samt frukt.

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.