Jul på Strömbäcks folkhögskola

– söndag 28 november

Välkommen att fira första advent hos oss på Strömbäcks folkhögskola. Vi har nöjet att bjuda på julkänsla i alla dess former i vår historiska miljö. Nu arrangerar vi julmarknaden för sjätte gången och precis som tidigare år blir det julmarknad, gudstjänst, grötlunch och julpyssel.

Dagen bjuder på stämningsfull adventsgudstjänst i vår fina träkyrka. Det blir julmarknad med hantverk och godsaker. Glöggrytan sjuder och eldkorgarna sprakar.

Skolan håller öppet och du är välkommen in i värmen. I restaurangen serverar vi julgröt och gofika. Det finns marknadsbord även inomhus och det blir pysselverkstad för alla barn. Dessutom har vi hört att tomten planerar att besöka oss även i år.

ANGÅENDE PARKERING

I år kommer det finnas parkeringsvakter på plats som hänvisar alla besökare till lämpliga parkeringsplatser. Vi uppmuntrar er som kommer utifrån att samåka, så att våra parkeringsplatser räcker till fler.

Vill du ställa ut på marknaden?

Säljer du hantverk, lokalproducerad mat, slöjd eller andra hantverksmässiga alster? Då är du välkommen att medverka på julmarknaden. Läs mer på länken nedan.
> Information för utställare (pdf)

PROGRAM SÖNDAG 28 NOVEMBER

11.00 och 14.00
Adventsgudstjänst, med sång av Musikalakademien.

Julmarknad med lokala utställare
Pysselverkstad
Träffa tomten
Grötlunch och hembakt julfika i restaurangen

HITTA TILL STRÖMBÄCKS

Adress:
Strömbäck 360

Buss:
Länstrafiken linje 126 Umeå – Norrmjöle – Hörnefors.
Till Länstrafikens reseplanerare

Vägbeskrivning från Umeå: Åk E4 söderut och sväng av mot Norrmjöle. Åk över viadukten och fortsätt 11 kilometer längs samma väg. Strax efter skylten Strömbäck är det dags att svänga vänster. Fortsätt sedan 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Vägbeskrivning söderifrån: Åk E4 norrut. Sväng av i Sörmjöle och kör mot Norrmjöle. Slingra dig fram 13 km längs den krokiga vägen och sväng sedan höger i Strömbäck. Fortsätt 350 meter rakt fram. Parkering finns på vänster sida.

Psst! Du missar väl inte?

DAGS ATT BOKA JULBORD

Söndag den 12 december dukar restaurangen upp sitt traditionella julbord. Vegetariskt alternativ kan beställas. Julbordet kostar 425 kr för vuxna och 175 för barn mellan 6 och 12 år. Barn under 6 år äter gratis.

Julmust, julöl  och kaffe ingår. Öl och vin säljs separat.

Boka dina platser på tel 090 – 426 00.