Photo by CDC on Unsplash

Informationen på denna sida kommer att uppdateras kontinuerligt.
Senaste uppdateringen: 11 maj 2020.

Information med anledning av coronaviruset

Strömbäcks folkhögskola kommer från och med onsdag den 18 mars att bedriva all undervisning på distans. Beslutet att tillfälligt stänga skolan är fattat av skolans ledning utifrån regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Anledningen till att vi nu övergår till distansundervisning är att vi vill bidra till minskad smittspridning av det nya coronaviruset, covid-19.

Skolan kommer att hållas stängd vårterminen ut. Skolavslutning kommer att hållas i mindre grupper. Vi planerar att öppna skolan som vanligt igen till hösten.

Deltagare som vill ha samtalsstöd kan kontakta kurator Johanna eller skolpräst Åsa. Kontakta dem via mejl så hör de av sig till dig.

Undervisningen

Alla lärare har som vanligt ansvar för sitt ämne och kommer ta kontakt med sina deltagare med besked om hur undervisningen kommer att bedrivas. Skolans lokaler kommer inte vara tillgängliga för deltagare under perioden.

  • Kom ihåg att ni fortfarande går i skolan men undervisas på distans.
  • Följ det schema som ni redan har eller följ de överenskommelser ni gjort med era lärare.
  • Ni får inte närvaro om ni inte deltar utifrån dessa regler. Era omdömen kan påverkas men också er möjlighet att bli godkända i respektive ämne.
  • Använd er också av resurserna. De kommer att hjälpa er så mycket som möjligt men även det på distans.

Nej. Skolans lokaler kommer att vara stängda under perioden. Detta gäller även gymnastiksal och gym.

Regeringen har meddelat att du får behålla ditt studiestöd om din skola stänger till följd av det nya coronaviruset. CSN kommer att fortsätta betala ut ditt studiestöd. Du behöver inte kontakta CSN eller göra något annat. Läs mer hos CSN: https://www.csn.se/om-csn/aktuellt/nyhetsflode/2020-03-17-med-anledning-av-coronaviruset.html#h-Dufarbehalladittstudiestodavenomdinskolastanger

Inte utifrån vad vi vet just nu. Undervisningen fortsätter för närvarande som vanligt, men på distans.

För dig som bor på skolan

Samma förhållningsregler vad gäller lokaler på skolan gäller även dig som bor på internatet, det vill säga inga av skolans lokaler är öppna. Vara kreativa i er träning. Utemiljön på Strömbäck inbjuder ju till långa promenader eller joggingturer. Använd gärna vårt utegym.

Deltagare som bor på internatet kommer få tillgång till frukost och lunch, men ingen servering kommer att ske i restaurangen. De deltagare som bor på internatet och har sjukdomssymtom kommer att få sin mat levererad.

Ingen mat serveras i restaurangen. Frukost kommer att levereras till ditt hus. Lunchmatlådor finns att hämta i restaurangen. Det kommer även finnas möjlighet att köpa matlådor till middag. Detta gäller vardagar. Helger får du ordna din mat på vanligt sätt.

Du som bor på internatet och får symtom som påminner om förkylning eller influensa ska meddela rektor Lasse och Johanna (internatansvarig). Frukost, lunch och middag kommer levereras till din dörr för dig som är sjuk. Detta gäller även under lördag och söndag. Du som har symtom ska inte vistas i gemensamma kök eller lokaler.

Stanna hemma tills du är frisk och sedan ytterligare två dagar. Glöm inte att meddela rektor Lasse och Johanna (internatansvarig) när du är frisk igen.

Ja, meddela Johanna Viberg att du åker hem. Meddela också då du kommer tillbaka till internatet.

Ja du som inte har några symtom kan hämta din post som vanligt.

KONTAKTPERSONER

Övergripande frågor

LARS JOHANSSON
Rektor
090-426 12, 070-550 62 63
lars.johansson@strombacksfolkhogskola.se

Boende/internat

JOHANNA VIBERG
Internatansvarig
johanna.viberg@strombacksfolkhogskola.se

Kök

ÅSA GRANATH
Restaurangchef
090 – 426 22
asa.granath@strombacksfolkhogskola.se

Stöd och samtal

JOHANNA VIBERG
Kurator
johanna.viberg@strombacksfolkhogskola.se

ÅSA SELLDÉN
Skolpräst
asa.sellden@strombacksfolkhogskola.se