Photo by CDC on Unsplash

Informationen på denna sida uppdateras kontinuerligt.
Senaste uppdateringen:  14 feb 2022.

Information med anledning av coronaviruset

Den 9 februari släpptes många restriktioner gällande covid, men uppmaningen att stanna hemma vid förkylningsliknande symtom gäller fortfarande.

STANNA HEMMA VID SYMTOM

Stanna hemma tills du mår bra och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19. Det gäller alla, även om du är vaccinerad eller har haft covid-19.

Om du har tagit ett självtest ska du stanna hemma och undvika nära kontakt med andra tills du är frisk. Det gäller oavsett om testet visar att du har covid-19 eller inte. Ett negativt resultat från ett självtest utesluter inte att du har covid-19, medan ett positivt resultat innebär att du sannolikt har sjukdomen.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver hjälp med att bedöma dina symtom.

Du som har varit nära någon som är sjuk

Du behöver inte stanna hemma om du själv är frisk. Det gäller även om du har träffat eller bor med någon som har symtom eller är sjuk. Det gäller även om personen har lämnat ett prov som var positivt.

VACCINERA DIG

Genom att vaccinera dig minskar du risken att bli allvarligt sjuk. Du hjälper också till att minska smittspridningen av covid 19.

> Boka din tid för vaccination 

DU SOM INTE ÄR VACCINERAD

Om du inte har vaccinerat dig bör du vara särskilt försiktig. Det innebär att du bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. Ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk att bli allvarligt sjuka.