TEATER + MAT

Möt Sveriges gyllene era av underhållning, berättelser och underbar musik. Föreställningarna ges i form av lunch- och middagsteater, där maten ingår i biljettpriset.

Tillsammans med

PRESSKLIPP OM FÖRESTÄLLNINGEN

> Tillbaka till musikteaterns guldålder
VästerbottensKuriren, 9 nov 2021

Knäpp upp. Foto: Lena Lee

KNÄPP UPP

Ta av dig skorna. Underbart är kort. Får du inte upp kokosnöten? Kliv in i Povel Ramels fantastiska värld av ord och ton och möt Knäpp Upp-revyernas tid. Njut av sånger och texter som när det begav sig framfördes av artister som Povel, Brita Borg, Martin Ljung, Gunwer Bergkvist, Wenche Myhre och många fler. Nu är det musikalstudenterna vid Musikalakademien (Strömbäcks Folkhögskola) som sjunger och lotsar dig genom den Ramelska tiden i Sveriges gyllene era av underhållning. Humor, ordligheter och stor musikalitet – allt i en och samma gryta.

Medverkande: Jessica Allmo, Matilda Dahlén, Filip Tapper, Ingela Lind, Joel Götell

Svenska ord. Foto: Lena Lee

SVENSKA ORD

Hasse & Tage – en värld av revyer och filmer. Får du spader, madame? Ta istället på dig stetsonhatten och njut av maten i sällskap med pärlor hämtade från Hasse & Tages universum. Galen humor och djupaste medmänskliga engagemang serveras. Då framfördes orden och tonerna av Hasse, Tage, Monica Zetterlund, Gösta Ekman, Lena Nyman, Sonya Hedenbratt och många fler. Nu är det 3:eårsstudenterna vid Musikalakademien i Umeå som bjuder dig på sång och berättelser om delikatesserna som Hasse Alfredsson och Tage Danielsson tidigare bjöd på.

Medverkande: Thimmy Finstad, Agnes Oldberg, Emilia Ekström, Alfred Grönkvist, August Persson

Gyllene eran. Foto: Lena Lee

GYLLENE ERAN

Äventyret står och vinkar! Swing it, magistern! Se där, där är ju Hästen från Troja! Missa inte chansen att njuta av en måltid i sällskap med Karl Gerhard, Jules Sylvain, Alice Babs, Kar de Mumma, Ulla Billquist, Zarah Leander och många fler av våra allra största artistnamn.
Under 1930-, 40- och 50-talet bröts helt ny mark på våra revyscener och i radio. Humor och romantik varvades med skarp samhällssatir och ljuva sånger som blivit klassiker. Nu är det tredjeårsstudenterna vid Musikalakademien i Umeå som tar dig med på en resa genom en fantastisk tid i Sveriges gyllene era av underhållning.

Medverkande: Emil Lillkung, Oliver Bjurström, Heidi Laakso, Markus Vestersund, Louise Larka, André Vingård

SE FLER PROJEKT

Wendy och Peter Pan

Nytt grepp på älskad klassiker blir fantasifullt äventyr fyllt med musik.

Teater + mat

Möt Sveriges gyllene era av underhållning, berättelser och underbar musik.

Sammankonst

En helt ny musikal, tillsammans med Kulturverket och Fritid för alla.

Vem ropar?

Julkalender på Instagram och konsert på Norrlandsoperans stora scen.

Relativitetsteorin

Nyskriven musikal av Neil Bartram och Brian Hill.

When you wish upon a star

Sprakande julshow för hela familjen.

Do’s and don’ts of dating

Ett pärlband av musikteaterns godbitar.

Himmel på jord

Julshow på temat drömmar.

A Chorus Line

Succémusikalen från Broadway.