Musikalakademien tom

Musikalakademien blir 3-årig
Nu blir norra Sveriges enda yrkesutbildning i musikal ännu bättre! Utbildningen byggs på med ytterligare ett år och uppfyller därmed kriterierna för en så kallad fullängdsutbildning. Under det tredje året sker en fokusering på utåtriktad verksamhet och att möta publik i större och mindre projekt. Nuvarande deltagare kommer att erbjudas att fortsätta ett år till och därför sker nästa audition först våren 2019.

För dig som lever och andas sång, dans och teater
Musikalakademien är en 3-årig yrkesutbildning i musikal för dig som vill arbeta på någon av Europas musikalscener.

Utbildningens syfte är att integrera sång, dans och teater till en enhet – det vill säga vad vi brukar kalla för musikal. 

musikal

Alla de olika uttrycksformerna har lika stort värde i sig och tränas också separat men den här utbildningens primära målsättning är framför allt att förena dem till den nya konstformen – musikalen. 
För att kunna uppnå detta mål så har vi förutom ett fast lärarlag som finns på skolan varje dag också ett gästlärarsystem där vi samarbetar med professionella artister och lärare från London. 
Vi bedriver undervisningen i samarbete med Royal Academy of Music i London och deras musikteaterutbildning samt professor Mary Hammond.

Vi samarbetar också med lärare och professionella artister från Norden och övriga Europa.

Kurslängd

3 år (39 kursveckor/ år)

Kurstid läsåret 2017/ 2018
21 augusti – 21 december 2017 
Uppehåll vecka 44

8 januari – 8 juni 2018
Uppehåll vecka 10 och 14

Antagningskrav
3-årigt gymnasium eller motsvarande. Minimiålder 18 år.

Avgifter
Alla avgifter här!

Ansökan
Nästa antagning sker under våren 2019. Nästa kursstart är i augusti 2019
Alla som söker kallas till en audition där antagning bestäms.
Ansök här!

Allt obligatoriskt materiel kommer att kunna laddas ned som behövs till audition, från en speciell länk som du får tillgång till via ett lösenord som skickas med e-post.
Samtidigt som du skickar in din anmälan till oss skall du också skicka noterna till en självvald sång, gärna en musikal, som du kommer att få sjunga för oss under audition.

Via den ovannämnda länken kommer du också att få all information om auditionsplats, tider och övrigt som är av vikt för att du skall kunna göra audition hos oss.

Auditionstillfällen 2019
Information kommer senare.

Studiemedel
Utbildningen ger rätt till studiestöd från CSN.

Kursföreståndare
Leif Edberg
Skicka e-post