Allmän linje tom

Allmän kurs på Strömbäck är en möjlighet för dig som vill använda folkhögskolan som ett led i att hitta en väg vidare, oavsett om det handlar om att studera vidare eller att få en bredare kunskapsgrund för livet.

Blandningen av människor med olika åldrar och livserfarenheter gör också allmän kurs till en plats där du i möten med andra kan växa och utvecklas som människa. Vi arbetar i mindre grupper för att kunna möta enskilda studerandes behov och ge möjligheten till extra stöd i en lugn studiemiljö.
Vi erbjuder ett brett kursutbud för att ge möjlighet till en bred ingång till högskolestudier.
På Strömbäck ingår du som studerande i en mentorsgrupp som regelbundet träffas för att tillsammans arbeta med studiernas struktur, upplägg och för att ge en möjlighet till kontinuerlig feedback.

Grundskolebehörighet
Hos oss kan du som inte har svensk grundskola läsa in och få intyg som ger behörighet att läsa på gymnasienivå.

Högskolebehörighet – en chans till
Har du avbrutit gymnasiet eller har ett samlat betygsdokument som grund, kan du gå vidare och få en grundläggande högskolebehörighet. Har du ett avgångsbetyg från gymnasieskolan men utan tillräckliga poäng för att söka den utbildning du önskar, kan du gå ett år på folkhögskolan och sedan söka i en kvotgrupp ytterligare.

Kursintyg och studieomdömen ges efter varje läsår. Av kursintyget framgår vilka ämnen du läst och vilka behörigheter du uppnått. Studieomdömet ska visa förmågan att bedriva fortsatta teoretiska studier. Folkhögskolestuderande med studieomdöme har egen kvot vid antagning till högskola och universitet.

Kurstid läsåret 2017/ 2018
22 augusti – 21 december 2017
Uppehåll vecka 44

8 januari – 8 juni 2018
Uppehåll vecka 10 och 14

Antagningskrav

Alla ansökningar behandlas individuellt.

Alla avgifter här!

Vi tar emot din ansökan till både höst och vårtermin.
Sista ansökningsdatum är 27 januari för vårterminen.
Löpande antagning för höstterminen.
Ansök här!

Kursintyg och studieomdöme
Ges efter varje läsår. Av kursintyget framgår vilka ämnen du läst och vilka behörigheter du uppnått. Studieomdömet ska visa förmågan att bedriva fortsatta teoretiska studier. Folkhögskolestuderande med studieomdöme har egen kvot vid antagning till högskola och universitet.

Studiemedel
Utbildningen ger rätt till studiestöd från CSN.

Kursföreståndare
Jesper Karlberg